Keten Tohumlu Yeşil Salata Tarifi

Keten Tohumlu Yeşil Salata

Mevsim yeşillikleri, roka, soğanlar, narenciye suları, sızma zeytinyağı ve keten tohumu. Tam bir vitamin, mineral ve omega-3 kaynağı olan bu salata, daha çok balık sofralarında tercih ediliyor. Afiyet olsun!

Malzemeler:

4 Kişilik
Hazırlık: 10 DK
Salata için Malzemeler:
Kıvırcık Marul 1/2   Adet
Göbek Marul 1/2   Adet
Keten Tohumu 1   Yemek Kaşığı
Roka 1/4   Demet
Taze Soğan 1/2   Bağ
Kırmızı Soğan 1/2   Adet
Sos için Malzemeler:
Limon Suyu 1/2   Çay Bardağı
Portakal Suyu 1/2   Çay Bardağı
Zeytinyağı 1/2   Çay Bardağı
Tuz 1   Tatlı Kaşığı
Tane Karabiber (Taze Çekilmiş) 1   Çay Kaşığı
Sumak 1   Çay Kaşığı
Keten Tohumu 1   Tatlı Kaşığı

Yapılışı:

  1. Yeşillikleri yıkayıp sirkeli suda 10 dakika kadar bekletin.
  2. Mor soğanı soyup önce ikiye bölün. Sonra yarım halka ve ince ince doğrayın.
  3. Soğanların üzerine bir tutam tuz gezdirip hafifçe ovun ve sudan geçirin.
  4. Taze soğanları ince ince doğrayın. Marulları sudan geçirip süzdürdükten sonra elinizle iri parçalara ayırın.
  5. Sosu için taze sıkılmış limon suyunu, portakal suyunu, zeytinyağını, keten tohumunu, sumağı, tuzu ve karabiberi bir kasede iyice çırparak homojen bir hale getirin.
  6. Yeşillikleri, soğanları ve bir tatlı kaşığı keten tohumunu ellerinizle zedelemeden harmanlayın.
  7. Salatanızı genişçe bir servis kasesine alın. Sofraya getirmeden önce hazırladığınız sosu üzerine gezdirip servis edin. Afiyet olsun!
  8. Not: Tuzun yeşilliklerin soldurmaması için sosu servisten hemen önce ilave edin. Daha hafif bir salata için zeytinyağı yerine, limon suyu ile inceltilmiş mayonezi kullanabilirsiniz.

Bu yemekte kullanılan malzemelerle yapabileceğiniz başka tariflerimiz de var. Göz atmaya ne dersiniz?

Yorumlar

Yorum Yazın
Bu içeriği değerlendirin
Star Star Star Star Star

Benzer Tarifler

Atıştırmalıkların prensesi, az malzeme çok lezzet. Evde de kolayca hazırlayacağınız bu çıtırları sevdiğiniz bir dip sosla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Soğanları soyup 0,5 cm eninde halkalar…
10 DK
Zorluk seviyesi
Tarhana, geleneksel Türk mutfağının klasik çorbalarından. Orta Asya ve Anadolu mutfaklarından Trakya ve Balkanlar'a kadar yayıldığı biliniyor. İçeriğini oluşturan ürünler fermente olduğu için hem…
50 DK
Zorluk seviyesi
Osmanlı saray mutfağına giriş reçetesi. Sırrı soğanların nasıl pişirileceğinde. Ağır ağır, çok, çok kısık ateşte… Soğanları piyazlık ( yarım halka ) ince ince doğrayın ve üzerine tuz ekleyip…
15 DK
Zorluk seviyesi
Türk mutfağında salataların vazgeçilmezi olan roka, aromatik kokusu ve tadıyla çeşitli yemeklere de eklenebiliyor. Diyet menülerinde de başrol oynayan roka bitkisinin çiğ tüketilmesi öneriliyor. Genellikle…
15 DK
Zorluk seviyesi
Dolabınızdaki malzemeye göre tarifler!
Türk ve Yunan mutfaklarından, özenle hazırlanmış ve elinizdeki malzemelere göre filtrelenmiş akıllı tarifler parmaklarınızın ucunda!
Taze fasulyenin iri ve uzun boylu türü olan çalı fasulyesi, tanesi az, etli kısımları yoğun bir yaz sebzesidir. Bu özelliği nedeniyle genellikle soğuk zeytinyağlı olarak pişirilmektedir. İstanbul…
65 DK
Zorluk seviyesi
Yeşilin vitamin ve minerallerini sağlıklı bir protein olan yumurta ile tamamlayın. Hafif, ekonomik ve pratik bu salata tok tutucu özelliği ile aynı zamanda diyet yapanlara da destek oluyor. Afiyet olsun! Marul…
20 DK
Zorluk seviyesi